Home makeover: Interieur en exterieur

1 september, 2016

Het inrichten van een woning kan op duizenden verschillende manieren gebeuren omdat smaken nou eenmaal verschillen. Het is vooral belangrijk dat de inrichting van je woning aansluit op wie jij bent als persoon. Maar als we toch een complimentje kunnen meepikken van gasten die over de vloer komen is het altijd leuk om je inrichtingsvaardigheden bevestigd te krijgen. Als je net gaat verhuizen naar een nieuwe woning moet er vaak nog veel gebeuren. Het verhuisbedrijf heeft de dozen al naar uw nieuwe woning overgebracht en alles moet nog worden uitgepakt. Het huis is dan nog een leeg canvas waar nog van alles op kan gebeuren. Niet alleen het interieur maar ook het exterieur kan soms een opknapbeurt gebruiken. Wij geven je wat tips om je woning zowel van binnen als buiten bewonderingswaardig te maken.

Interieur
Verlichting: Inbouwspots

Een goede manier om eenvoudig voor een modern uiterlijk te zorgen is het plaatsen van inbouwspots. Deze geven de woning echt een design gevoel. Een idee is bijvoorbeeld om inbouw spots te plaatsen vanaf de entree naar de woonkamer. Op deze manier voelt het alsof de verlichting je naar de woonkamer toe leidt. Ook in andere kamers en komen inbouwspots erg sjiek over.

Keuken of badkamer renovatie

Niet voor niets zijn tijdens een huizenjacht de badkamer en de keuken twee van de belangrijkste aandachtspunten. Tegenwoordig zijn deze niet alleen functioneel maar moeten ook een lust voor het oog zijn. Een moderne keuken en badkamer verhogen ook nog eens de waarde van uw woning. Wanneer u gaat verhuizen kunt u dus genieten van een leuke meerwaarde.

Exterieur
Gevelrenovatie

Twee dingen die vaak erg opvallen aan de buitenkant een woning zijn de gevel en het dak. Dit geldt zeker wanneer hier weinig aan gedaan is. Door de jaren heen kan een huis veel ouder ogen dan het werkelijk is. Door gevelreiniging kan een woning er weer zo goed als nieuw uitzien. Als de gevel weer schoon is zal het effect nog jaren blijven. Het verschil tussen uw eigen woning en die van uw buren zal meteen te merken zijn.

Dakwerken uitvoeren

Ook een verouderd dak kan een woning een ouderwets of een onverzorgd uiterlijk geven. Vaak geeft men alleen om de binnenkant en wordt onderhoud aan het dak vergeten. Als uw woning enkele tientallen jaren oud is kan er bijvoorbeeld veel vuil en mos op het dak liggen. Door een dakdekker aan te nemen kunt u het dak laten reinigen. U kunt ook andere dakwerken laten uitvoeren zoals reparatie of reiniging. Wanneer u een gesprek aangaat met een dakdekkersbedrijf kunnen zij u precies vertellen en soms zelfs laten zien hoe een nieuw dak er uit zal komen te zien.

Additional Info

  • afbeelding 1: keuken
  • afbeelding 2: badkamer

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin