De ideeën in de categorie Ook voor mannen (7)

Al eerder schreef ik een post over het ultieme toilet Numi van Kohler. Een geweldig gadget-toilet met hilarische snufjes zoals de voorverwarmde bril en voetenwarmer. Blijkbaar bestaat er een levendige markt voor dit soort dure snuisterijen.

Geberit springt vol enthousiasme de niche in. Met hun aquaclean toiletten lijn hebben ze mijn hart gestolen. Wat brengen deze emaille alleskunners:

 • Wederom de voorverwarmde bril
 • Bewegingssensoren die de bril omhoog doen gaan als je in de buurt bent
 • Als het donker is gaat een lampje onder de pot branden als de sensor je opmerkt
 • Pulserende douchestraal om het achterste te reinigen
 • Onprettige luchtjes worden direct gefilterd

Misschien kunnen al deze watertechnische hoogstandjes wel een extra risico in de hand werken: lekkage. Fijn als er dan een goede loodgieter  in de buurt is die bijvoorbeeld de badkamerafvoer kan fixen.

Hoe dan ook: wederom een pareltje voor de badkamer. Nooit meer struikelend in het donker op zoek naar de pot, geen kippenvel van de koude bril en vaarwel beschaamde vieze luchtjes.

Je hebt van die dingen, daar lopen mannen (ja, dus ook de mijne) warm voor. Veel mannen verzorgen hun gazon als hun troetelkindje. Dan moet alles dus tot in de puntjes geregeld zijn als hij het grasmatje aanschaft.

Het klinkt eenvoudig, graszoden kopen en leggen, maar er komt veel bij kijken. Graszodenleggen.nl onderkent dat en heeft daarom een graszoden-aankoop-tool ontwikkeld. Niets wordt aan het toeval overgelaten. De tool vraagt je het hemd van je gazonlijf: om hoeveel vierkante meters gaat het, welke gazonsoort, inclusief bemesten of niet en zelfs de bezorgkosten (indien van toepassing) worden direct meegenomen. Geen verassing in de kosten en alle graswensen afgestemd.

De rest van de site staat vol met tips voor het onderhoud en het leggen van de graszoden, in tekst en film. Alles dus pikobello geregeld en het mannetje gelukkig.

De man en zijn toilet. Dat is iets speciaals. In mijn zoektocht naar een nieuwe badkamer (en dus ook toilet) kwam ik het Numi toilet van Kohler tegen. De Rolls Royce onder de hedendaagse toiletten. Kohler legt op hun site uit wat dit magische apparaat allemaal wel niet kan. Stuk voor stuk zeer nuttige functies zoals:

 • deksel opent vanzelf bij het betreden van de badkamer
 • ingebouwde bidet functie (inclusief billendroger)
 • voorverwarmde bril
 • audio speler dus altijd een lekker muziekje
 • voetenwarmer (!)

En omdat het oog ook wat wil is het design prachtig simpel met lichtgevende panelen waarmee je elke dag je toilet een andere kleur kan geven. Lastige stoelgang geen probleem meer zou ik zeggen. Vette shit.

Marshall maakt al decennia lang (voor)versterkers en boxen voor de music industrie. Bands als AC/DC, Led Zeppelin maar ook Jimi Hendrix waren verzot op de 'Marshall Sound'. De sound herleeft met de draadloze Stanmore speaker. De Stanmore communiceert via Bluetooth met je smartphone, tablet of laptop. De bediening doet oude tijden herleven: knoppen voor bass, treble en volume op een geborsteld messing plaat. Eye and earcandy. Wow!

Kerst is vaak gezellig en knus. Maar om het ook voor de mannen gedenkwaardig te maken kan je er bier en vrouwen aan toevoegen. Dat helpt.

De droom van elke man: zijn eigen bioscoopzaal of filmkamer thuis. Dat kan vrij eenvoudig gerealiseerd worden met de aanschaf van een mooie grote TV en home cinema surround set, maar het kan ook extreem. Kijk eens naar deze 'over the top' home cinema inrichtingen. Star trek, Pirates of the carribean of Batman thema. Voor mensen met veel teveel geld.

Je kent het wel: zin om te basketballen maar je zit ook net even lekker. Voor dit nijpend mannenprobleem is een eenvoudige oplossing verzonnen: de 'lazy basketball chair' van de italiaanse designer Emanuele Magini. Waar mannen en design elkaar ontmoeten.

Lidwien

 • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin