Slimme lampen

6 oktober, 2015

Je zit net zo lekker in je stoel. Het wordt donker buiten. Geen zin om op te staan maar het begint binnen ook te duisteren. Kon je de lampen maar met een knip van je vingers aandoen.

Dat kan bijna. Niet met een knip van je vingers maar met een app. De wereld van de lampen heeft ook aansluiting gevonden op het draadloze netwerk en doet mee in het moderne internet of things. Vooral Philips houdt zich serieus bezig met de zogenaamde wifi-leds. Wat kunnen de lampen nog meer dan alleen aan en uit?

Na een eenvoudige installatie kan je de lampen bedienen via een app. Niet alleen aan en uitzetten dus, maar ook de kleur van het licht beïnvloeden. Brand de lamp boven de eettafel iets te fel? Pak je mobiel en dim het licht vanuit je luie stoel. Hou je van een gezellige softe kleurtoon op een romantische avond? Geef een draai aan de knop op je tablet. Geweldig!

Allemaal leuke spielerij natuurlijk, echt handig wordt het als je op vakantie bent. Een timer op je verlichting verlaagd de kans op een inbraak, schade en nieuwe sloten. Tot nu toe is het uren te pielen met zo'n mechanische timer waarbij het een gok is of alles op het juiste moment aanslaat. Die tijden zijn voorbij. Stel op de app datum en tijd in. Gegarandeerd succes. Je kunt zelfs op je vakantie adres nog even checken of het werkt zoals je ingesteld hebt. De wonderen van het internet. Geweldig.

Aanvullende informatie

  • afbeelding 1: wifilamp huiskamer.png
  • afbeelding 2: wifi op vakantie.png
  • afbeelding 3: philips starterpack.png
  • afbeelding 4: luxxus starterpack.png

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin