Slimme thermostaat: Wat het kan toevoegen bij jou in huis

11 februari, 2016

Genoeg keus tussen slimme thermostaten, allemaal met een eigen design en unieke extra’s en allemaal bedoeld om de temperatuur in jouw huis te reguleren. Maar de vraag blijft: Wat voegt een slimme thermostaat nu precies toe bij jou in huis?

Thermostaat met design

De slimme thermostaten zijn niet alleen voorzien van de nieuwste snufjes en technieken maar zijn ook in een mooi jasje gestoken. Door het fraaie design passen de slimme thermostaten bij iedere inrichting en mogen ze gezien worden. Het touchscreen scherm licht op als je in de buurt komt of als je het scherm aanraakt.

Comfort wanneer jij dit wilt

Ontbijten in een warme keuken als je vroeg naar je werk moet of juist op een luie zondagochtend, warmte kan een gevoel van comfort geven en de slimme thermostaat helpt om ervoor te zorgen dat het altijd de temperatuur is die jij wilt. Met de app kun je de temperatuur altijd veranderen, waar je op dat moment ook bent.

Persoonlijk verwarmingsschema

Een slimme thermostaat leert jou kennen en past het verwarmingsschema aan op jouw leefritme. Je hoeft de verwarming zelf niet aan te zetten, de slimme thermostaat zorgt ervoor dat de verwarming al aanstaat als je binnenkomt. Je kunt de verwarming natuurlijk zelf een handje helpen op dagen dat je onverwachts toch thuis bent of je schema er net even anders uitziet dan normaal.

Helpende hand om te besparen

Sommige slimme thermostaten geven niet alleen advies maar nemen het energie besparen zelfs voor je uit handen. Zo zijn er een aantal slimme thermostaten met verschillende standen waaronder ook een bespaarstand. In dit geval zet de thermostaat de verwarming standaard een graad lager dan je gewend bent en helpt jou zo om net iets energiezuiniger te zijn.

Extra snufjes voor nog meer gemak

De ene thermostaat heeft nog meer technische snufjes dan de ander, van bewegingssensoren die opmerken of je thuis bent tot een inbraakmelder. De verschillende thermostaten geven inzicht in het totale energieverbruik of in het energieverbruik van losse apparaten en sommige hebben een uitbreiding voor zonnepanelen, voor het bedienen van de verlichting of een aangesloten rook- en koolstofdioxidemelder.

De slimme thermostaat biedt comfort en luxe

Je huis alvast laten opwarmen voordat je wakker wordt of thuiskomt, of op afstand de lichten dimmen zonder hiervoor op te hoeven staan, dit zijn voordelen van het hebben van een slimme thermostaat. Het voegt comfort toe aan je huis en het biedt inzicht in het energieverbruik maar het is geen garantie om energie te besparen. De hoeveelheid energie die je bespaart is niet afhankelijk van de slimme thermostaat maar van de manier waarop jij ermee omgaat. Je betaalt een prijs voor extra luxe en comfort.

Uit welke slimme thermostaten kan ik kiezen?

Meerdere energieleveranciers bieden een slimme thermostaat aan. Sommige slimme thermostaten kun je alleen krijgen in combinatie met een energiecontract, maar andere kun je los aanschaffen en werken samen met alle energieleveranciers. Je kunt er op de pagina over energieleveranciers op EasySwitch.nl gemakkelijk achter komen uit welke slimme thermostaten jij kunt kiezen.

Additional Info

  • afbeelding 1: anna slimme thermostaat
  • afbeelding 2: anna slimme thermostaat kamer
  • afbeelding 3: toon thermostaat
  • afbeelding 4: nest slimme thermostaat

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin