Tips voor de Zolder

23 november, 2015

De zolder is vaak een lastige ruimte. Veel mensen gebruiken het vooral als opslagruimte voor al die dingen die je nooit gebruikt. Ik ook. Onlangs hebben we besloten om daar iets aan te doen. Stap één is een grondige opruimbeurt, stap twee is het plaatsen van een dakkapel en stap drie is het inrichten van de ontstane ruimte.

Opruimen

Lastig. Opruimen is vooral een emotionele bezigheid. Als je het logisch denkend aanpakt ben je snel klaar. Is het kapot? In de container. Heb je iets een jaar niet gebruikt? Weg ermee. Het wordt lastiger als je op iets stuit dat je ooit veel geld heeft gekost of een bepaalde emotionele waarde heeft. Wanhoop niet, lees Marie Kondo.

Dakkapel erop

Als alles netjes is opgeruimd is het tijd voor de verbouwing: dakkapel erop. Er zijn talloze bedrijven die dat binnen een dag voor je doen. Belangrijk om wel het juiste bedrijf aan de haak te slaan. Wil je prefab of maatwerk? Hout of kunststof? Klassieke uitstraling of modern? Het kan veel kanten op. Doe eerst research op internet en nodig daarna je top drie uit voor een gesprek.

Inrichten zolder

Wat gaat het worden? Slaapkamer voor papa en mama?  Of een stoer speelhok voor de kids? Studeerruimte? Wij maken er een slaapkamer van. Wie er uiteindelijkgaat slapen laten weten we nog niet. Het wordt een open ruimte met klassieke uitstraling: de balken blijven zichtbaar waardoor de sfeer van de zolder blijft bestaan.

CV en Veiligheid

Op zolder hebben we ook praktische zaken staan: wasmachine, droger en uiteraard de CV installatie. Die laatste is veel in het nieuws de laatste tijd. Koolmonoxide vergiftiging ligt op de loer. Laat jaarlijks een grondig cv-ketel onderhoud uitvoeren door een erkend installateur. Zorg ervoor dat ook de schoorsteen of luchttoevoer dan goed wordt nagekeken.

Dan is het natuurlijk ook mooi om die ketel netjes weg te werken. Een mooi kastje eromheen en ook de wasmachine is een stuk mooier uit het zicht.

Additional Info

  • afbeelding 1: mooie zolder 01
  • afbeelding 2: mooie zolder 02
  • afbeelding 3: mooie zolder 03

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin