In de zomer proberen we natuurlijk zo veel mogelijk buiten te zijn en te genieten van het mooie weer. Daar moet in eerste instantie jouw tuin natuurlijk voor af zijn. maar vaak is er wel iets dat of aan vervanging toe is of juist nog gedaan moet worden. Wanneer je kleine kinderen in huis hebt, ze vaak over de vloer hebt of juist huisdieren hebt die ook buiten rond lopen. Dan wil je wel dat er een goede omheining is waardoor ze minder gemakkelijk weg kunnen lopen of de straat op kunnen lopen. Veiligheid voor alles natuurlijk.

De juiste omheining

Wanneer je in de tuin zit, wil je je niet opgesloten voelen. Je zit juist buiten om te genieten van de buitenlucht en het gevoel van vrijheid. En dat gevoel is uiteraard heerlijk. Maar wanneer je telkens moet opletten of de hond niet weg loopt of de kinderen niet de straat op schieten zit je niet in fijne rust te genieten van de zon. Natuurlijk moet je altijd wel op letten maar een beetje hulp daarbij is wel eens fijn uiteraard. Denk bijvoorbeeld aan een houten hekwerk waardoor de kinderen en de hond niet zo snel de straat op kunnen schieten en je toch een kleine afscheiding hebt om jouw huis heen. Een beetje privacy is uiteraard ook wel fijn. Je hoeft niet gelijk vast zitten aan hout omdat veel schuttingen of hekwerken van hout zijn gemaakt. Je kan er ook voor kiezen om een iets hogere heg neer te zetten. Een tip die we dan wel mee geven is uiteraard om in de heg een hek te zetten. Want de kinderen en de hond kruipen zo door de heg heen en dan kan het zo zijn dat je net te laat bent om ze terug te roepen. Ze zijn altijd sneller dan je denkt.

 

Waar je ook voor kan kiezen is uiteraard een stenen muurtje. Vaak is het dan wel zo dat het voelt alsof je opgesloten zit omdat muren vaak zo robuust zijn. En dat is ook niet een geheel fijn gevoel om te hebben. En wil je niet gaan voor een materiaal? Dat kan uiteraard ook, je kan ook een heg met hout of ijzer hekwerk combineren waardoor je wat meer afwisseling hebt. Uiteindelijk kan je het helemaal maken wat jij mooi vindt en wat je fijn vindt werken. Want je moet uiteindelijk een lange tijd tevreden zijn met de keus die je ervoor hebt gemaakt.