Zoals u van ons gewend bent, zijn wij altijd op zoek naar goede woonideeën. Deze blog is vooral bedoeld om u aan het denken te zetten over uw huidige interieur, de vormgeving ervan en de manier van het verwarmen van uw huis. De laatste jaren is er wat ons betreft een soort tendens zichtbaar waarbij mensen niet meer klakkeloos een nieuwe cv ketel nemen. Om een voorbeeld te noemen:  er worden steeds meer houtkachels geinstalleerd. Nu is dat natuurlijk voor de meeste mensen niet de hoofdbron van verwarming maar het laat wel duidelijk zien dat mensen anders over het verwarmen van hun huis gaan denken.

Nieuwe trend

Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk of het een nieuwe trend gaat worden. Nu hebben we het niet over de houtkachels want dat was wel een duidelijke trend. Er is namelijk nog een andere manier om uw huis te kunnen verwarmen. Dit kan namelijk door middel van infrarood panelen. Misschien heeft u er wel eens een gezien of herinnerd u zich een paneel van vroeger. Dat was altijd veel te warm en gaf geen goede verdeling van warmte voor het hele huis. Nu is daar verandering in gekomen. Net al alle technieken is ook deze goed vooruit gegaan. Infrarood panelen lijken zelfs beter geschikt om uw huis te verwarmen dan de logge reguliere verwarming die u nu waarschijnlijk aan de muur hebt hangen.

Hoe te kiezen

Dat is een lastig vraag en hangt af van een aantal van uw eigen voorkeuren. Er zijn op dit moment veel verschillende soorten en maten op de markt. Als ik u echt advies zou moeten geven, zou ik eerst op internet rondkijken om informatie te verzamelen zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Er is bijvoorbeeld veel te vinden over energiebesparing en de manier waarop infrarood uw huis kan verwarmen. Zodra duidelijk is geworden dat u graag infrarood panelen wilt gaan installeren, zou ik me pas duidelijk houden met het hoe en wat. Natuurlijk is het altijd goed om te kijken waar ze geplaatst zouden kunnen worden, hoeveel het er moeten zijn en hoe groot de ruimte is die verwarmt moet worden. Als laatste stap kunt uw zelf het uiterlijk van het paneel bepalen. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een klassiek wit paneel maar er zijn inmiddels veel meer mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld een afbeelding kiezen op het paneel zodat het lijkt of er een foto aan de muur hangt.

Benieuwd? Neemt u snel ene kijkje op internet!