De ideeën in de categorie Leuke webshops (5)

Onlangs heb ik de badkamer gedaan (nou ja, laten doen). Het is heel mooi geworden maar er ontbrak nog een kastje. De zoektocht langs de gangbare online sanitair shops leverde niet veel op. Niet meer dan de standaard veel te dure kastjes die er allemaal hetzelfde uitzien.

Net even anders

Toen kwam ik op de webshop huis&thuis.nl. Ook daar zag ik wastafelkasten, kastjes en andere badkamermeubels maar dan net even anders. Een frisse afwijking van de standaard. Als vanzelf keek ik wat verder op de site. Eetkamerstoel WOODY-O vind ik geweldig. Maar daar bleef het natuurlijk niet bij. Zie ik nog een leuke tafel die bij WOODY-O past. Hmm, ja dus. Een tafel helemaal van steigermateriaal. Veel te veel leuke dingen ... ook nog even voor de kleine gekeken naar iets leuks voor op haar kamer.

Duidelijk en overzichtelijke webshop

Naast zeer aantrekkelijk qua inhoud is de site is duidelijk, straight to the point en overzichtelijk. Soms vind ik het leuk als er veel omheen gebeurt, soms is het heerlijk om zonder omwegen te shoppen. Ook als je in de trein zit: op je mobiel werkt alles prima en dat is lang niet altijd zo bij andere shops.

Service zoals je het wilt

Als je iets besteld wil je niet de hele dag zitten wachten. Overkomt me nog wel eens. Zal bij huis&thuis niet zo snel gebeuren: een dag van tevoren kan je zien hoe laat ze ongeveer komen en dan belt op de dag zelf de chauffeur een half uurtje voordat hij er is. Top! Levering is gratis, ook wel zo prettig. Al met al prima voorwaarden vind ik.

Aanbieding van de dag

O ja, kijk ook even naar de aanbieding van de dag. Die staat onderaan de homepage. Altijd leuk om te kijken of er een koopje voor je bijstaat. Is het koopje van de dag niet helemaal wat je zoekt, snuffel dan verder in de outlet. Dikke kans dat je daar wel vindt wat je zoekt.

 

Kaartje of kip

26 mei, 2015

Bij Kaartje of kip willen ze het kaartje net zo bijzonder maken als de gelegenheid. En dat lukt! Je kunt er terecht voor super romantische en schattige trouw- en geboortekaartjes. Nog leuker vind ik de selectie hebbe-dingen en kadootjes, waar ik deze posters vond met bijbehorend gedicht. Die moeten op de kinderkamer!

Misschien ben je haar welk wel eens tegengekomen. In Flow online magazine, 101 woonideeën of in de Hema kerstfolder afgelopen december. En dan heb ik het over de papercuts, de prachtige, gedetailleerde, ongelooflijk knap gemaakte papercuts. Het is het werk van illustrator Geertje Aalders. Ik ontdekte haar werk in de Flow al een tijd geleden en heb alles uitgeknipt, in een lijstje gedaan, een doosje mee beplakt of bewaard.

Deze maand kom je haar werk weer tegen, dit keer in het ( jammer genoeg!) laatste nummer van de 101 woonideeën. Ik heb het nog niet gezien, maar ben heel benieuwd. Ben je nieuwsgierig? Kijk voor meer mooie foto's eens op haar site, want ze maakt meer dan alleen die prachtige papercuts. Je vind daar ook  meer achtergronden bij illustraties en projecten. Dat maakt het soms nog leuker, vind ik, de kunstenaar achter het kunstwerk. En, jawel, een shop!

Restyleshop Handz

14 september, 2014

Dat wordt moeilijk kiezen! Zo leuk is de collectie posters in de webshop Handz op etsy.com. Vooral de prints met Scandinavische klassiekers behoren tot mijn favorieten. Van kitchen happiness word ik heel gelukkig, een mooie verzameling van Scandinavische ontwerpen van onder andere Stig Linberg, Cathrineholm en Arabia.

Mooi beeld in combinatie met one liners. Lieve en vrolijke tekstjes om je huis mee op te fleuren.

Echte post

18 juli, 2014

Wat is er leuker dan echte post? Een mooie kaart op je deurmat of je beste vriendin een brief schrijven. Geen snel mailtje of appje, maar met zorg uitgekozen papier, speciaal voor de ontvanger, met daarop jouw handgeschreven verhaaltje. Daar kun je iemand echt blij mee maken. En jezelf trouwens ook. Maar waar vind je tegenwoordig nog briefpapier? In de webshop van illustrator en grafisch ontwerpster Anke van der Meer kun je vrolijk vormgegeven briefpapier downloaden en vervolgens zo vaak printen als je wilt! Verder vind je er leuke kaarten, posters en mijn persoonlijke favoriet is haar zelf ontworpen kartonnen alfabet.

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin