Het is alweer bijna november wat betekent dat december, aka de feestmaand, ook steeds dichterbij komt. Wat mij betreft zeker een mooiste en leukste  tijd van het jaar: gezelligheid, feestjes, kerstfilms, cadeautjes en met een beetje geluk vallen er nog wat witte vlokken uit de lucht. Met name het cadeautjes kopen (en natuurlijk ook krijgen) vind ik een van de leukste dingen van deze periode. Wanneer de  winkels weer liggen vol met leuke spulletjes, kan me niet inhouden om voor iedereen een leuk kleinigheidje te kopen. Zoek je nog een leuk cadeau voor je vader, vriend, broertje, opa of oom? In dit artikel deel ik een aantal ideeën met je voor cadeau’s voor hem.

Een goede borrel

Zoek je iets voor een whiskyliefhebber? Laat je goed adviseren in een drankwinkel en koop een speciale whisky. Er zijn namelijk honderden verschillende whiskys op de wereld, dus er zit vast iets speciaals tussen om cadeau te doen. Een ander leuk idee is een pakket om zelf cocktails mee te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een gin tonic pakket samenstellen voor iemand die altijd een gin tonic besteld op het terras. Erg leuk en gepersonaliseerd om cadeau te doen! Je kunt hier ook eindeloos mee variëren en bijvoorbeeld een chique glas toevoegen aan het pakket.

Workshop

Mannen steken graag hun handen uit de mouwen, toch? Ga op zoek naar de passie van de persoon waarvoor je een cadeau nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld koken, muziek maken, schrijven of iets anders creatiefs zijn. Geef een originele workshop cadeau zodat diegene zijn passie kan uitoefenen en hier meer over kan leren. Ook leuk: wil je graag dat diegene bijvoorbeeld leert koken? Met deze subtiele hint maak je dit meteen duidelijk ;). Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Knutsel met Photoshop je eigen waardebon in elkaar en je zult hiermee iemand gegarandeerd verrassen!

Leesvoer

Niet het meest originele cadeau, maar ik denk dat het bij bijna iedereen wel in de smaak zal vallen: een goed boek. Het aanbod aan boeken is eindeloos, dus hier moet voor iedere man wel wat leuks tussen zitten. Zeker in de koude decembermaand is het heerlijk om met met een goed boek op de bank te kruipen. Kom je er toch niet helemaal uit of wil je de plank niet misslaan? Kies dan voor een boekenbon, zodat hij zelf een interessant boek uit kan kiezen.