We hebben het er met z’n allen maar druk mee: werk, school, sport en een sociaal leven onderhouden. Al deze ballen hoog houden is niet altijd even makkelijk. We willen het goed doen op werk, maar we moeten ook rekening houden met onze rust en zorgen dat stress niet de boventoon gaan voeren. Hoe doe je dit nou? Plan per week een aantal uurtjes me-time in! In dit artikel lees je hoe je dat doet en hoe je een stressvrij leven leidt. 

Let it go

Op een dag gebeuren er honderd en een verschillende gebeurtenissen. Probeer aan het einde van deze dag al deze gebeurtenissen los te laten en te zijn voor wat het is. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het van je af te schrijven. Op deze manier zijn al je zorgen uit je hoofd en kun je alles even loslaten. Je zult merken dat je stressniveau direct zal dalen. Misschien kom je nu juist tot nieuwe creatieve ideeën door de lege ruimte in je hoofd. Morgen begint er weer een nieuwe dag vol met gebeurtenissen, dus begin de dag fris en fruitig met een leeggemaakt hoofd.

Privé en zakelijke agenda

Probeer werk en privé afspraken apart van elkaar bij te houden in een agenda. Je kan dit bijvoorbeeld doen door twee verschillende kleuren te gebruiken zodat je in een oogopslag duidelijk het verschil kan zien. Krijg je een herinnering van de tandarts? Plan deze afspraak meteen in zodat je deze niet vergeet. Naast een druk werkleven is het vaak lastig om dit soort afspraken in te plannen. Bij spoedtandarts Amsterdam kun je 7 dagen per week van 8:00 tot 23:00 terecht voor een afspraak. Zo kun je dus ook buiten kantoortijden een afspraak bij de tandarts inplannen.

Ga even offline

Doordat we als mensen de hele tijd online zijn, komen er enorm veel prikkels op ons af. Plan voor jezelf een uurtje offline in om deze prikkels achter je te laten. Doe dit bijvoorbeeld ‘s avonds en ga lekker in een warm bad liggen met een goed boek. Je zult merken dat je je nu extra kunt ontspannen en hierna ook een stuk beter kan slapen doordat er geen prikkels meer op je af komen. Wanneer je de volgende ochtend je telefoon weer aandoet, is de kans groot dat je deze eigen veel liever weer uit wilt zetten ;). Ervaar het zelf en zet je telefoon eens helemaal uit!