Een verbouwing doe je niet zomaar even. Daar gaat veel tijd en werk in. Tijdens een verbouwing produceer je vaak een hoop afval. En dat afval moet je ergens kwijt. Je kunt ervoor kiezen om iedere keer een aanhangwagen te vullen en daar mee heen en weer naar het afvalstation te rijden. Maar je kunt er ook voor kiezen om een container te huren. Als je van plan bent om een container te huren, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hier lees je meer over container huur.

Welke container huur je?

Containers komen in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van de grootte van je bouwproject en de hoeveelheid afval die je verwacht te produceren kun je kiezen voor een passend formaat. Zo heb je kleinere containers met bijvoorbeeld een inhoud van 3 of 4 m3. Maar ook hele ruime containers van bijvoorbeeld 15 of zelfs 40 m3. Het meest gebruikte formaat is 6 m3. Dit is een prima formaat voor als je een keuken of badkamer gaat verbouwen. Naast de verschillende formaten zijn er ook verschillende soorten afvalcontainers. Welke je kiest hangt af van het soort afval dat je gaat produceren. Zo heb je een puincontainer voor al het bouwafval, maar ook containers voor groenafval, sloopafval of chemisch afval.

Containers en regelgeving

Als je een container huurt, dan is het belangrijk dat je van tevoren informeert over de regelgeving. Je mag een container namelijk niet zomaar op de stoep of parkeerplaats voor je huis plaatsen. Als je een eigen oprit hebt en de container past daar, dan staat hij op eigen terrein en dat is meestal geen enkel probleem. Maar als je de container aan de straat wilt plaatsen, dan moet je hier van tevoren toestemming voor vragen. Afhankelijk van de gemeente waar je in woont. Hierbij wordt rekening gehouden met de verkeerssituatie bij jou in de straat. Bijvoorbeeld als de container gedeeltelijk op een fiets- of rijbaan staat of vlak bij een bushalte.

Container laten bezorgen en ophalen

Als je weet welke container je nodig hebt en zeker weet dat je de container zonder problemen met de gemeente kunt plaatsen, dan is het tijd om de container te bestellen. Dit kan gemakkelijk online. Je kiest eenvoudig welke container je nodig hebt en het desbetreffende bedrijf zorgt dat deze container voor de deur geplaatst wordt. Zodra hij vol is kun je ook regelen dat het bedrijf deze weer ophaalt. Ook kunnen ze de container voor je legen en weer terug zetten als de verbouwing nog in volle gang is. Deze service is wel zo fijn!