Heb je een fijn terras of veranda, maar zit je er te weinig omdat je dan vol in de zon zit? Dan wordt het tijd om een mooie verandazonwering aan te schaffen. De keuze voor dit soort zonwering is tegenwoordig enorm, want je kunt kiezen uit ontzettend veel ontwerpen en constructies. Een populaire verandazonwering is bijvoorbeeld de overkapping met een zonnescherm erop gemonteerd. Dit zonnescherm is verkrijgbaar in vele kleuren, en je kunt het in veel gevallen automatisch open en sluiten. Oftewel: je kunt deze verandazonwering met een afstandsbediening open en dicht maken, super handig!

Verandazonwering van lamellen

Het allernieuwste op het gebied van verandazonwering zijn lamellen. Nu denk je misschien ‘maar lamellen zijn toch juist hartstikke oud?’, en dat klopt. Het principe is heel erg oud, maar het is wel in een nieuw jasje gegoten, namelijk in horizontale vorm, waarbij je ze gebruikt om licht van bovenaf te filteren. Een lamellenzonwering is niet alleen ontzettend praktisch, maar ook heel erg stijlvol. Het ziet er namelijk veel strakker uit dan een standaard zonnescherm, en de lamellen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.

Het bedienen van deze lamellenzonwering is erg makkelijk. Je krijgt er een afstandsbediening bij waarmee je in kunt stellen hoe ver ze open staan, en dus hoeveel licht ze doorlaten. En dat is meteen het grootste voordeel van dit soort lamellen als verandazonwering. Je kunt namelijk tegelijkertijd de zon tegenhouden, maar wel vanuit de andere richting het licht doorlaten. Zo is de ruimte onder deze overkapping veel minder donker, en ligt deze toch volledig in de schaduw. Niet voor niets winnen deze zonweringen met lamellen snel aan terrein, want het is een hele praktische en makkelijk te bedienen oplossing.

Je veranda het hele jaar door gebruiken

Ben jij dol op je veranda of terras en zou je het liefst het hele jaar door daar zitten? Dan is het goed om te weten dat veel varianten verandazonwering ook te bouwen zijn inclusief zijwanden. Daarmee sluit je het terras volledig af, waardoor je er zelfs in de herfst en winter kunt zitten. Zet er een kacheltje in om de ruimte te verwarmen, en geniet zelfs als het buiten heel koud is van deze gezellige plek. Doordat je door de glazen wand nog steeds uitzicht op de tuin hebt lijkt het net of je buiten zit, maar dan lekker warm in je eigen terrasoverkapping met zonwering. Hoewel je die zonwering in de winter waarschijnlijk niet zo intensief zult gebruiken…