Badkamer design tips van de loodgieter Gent

4 oktober, 2016

Een loodgieter besteedt veel tijd aan het oplossen van problemen die mensen in een badkamer hebben. Zij zien vaak badkamers in huizen die al in gebruik zijn. Zij horen en zien dan ook wat mensen liever anders gedaan zouden hebben bij de inrichting van een badkamer. Om deze reden is de loodgieter Gent de perfecte persoon om een aantal badkamer design tips te vragen. Deze vakman heeft immers een schat aan ervaring wanneer het gaat om het verbouwen van badkamers en heeft duidelijke ideeën wat mensen beter zouden kunnen doen.

Denk goed na over de indeling

De allerbelangrijkste designtip die de loodgieter Gent kan geven is dat men goed nadenkt over de indeling van de badkamer. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte overlaat tussen de verschillende meubels en sanitair. Je wil absoluut niet teveel in een kleine ruimte proppen. De badkamer voelt hierdoor klein en druk aan waardoor je niet kan genieten van de extra luxe wat eigenlijk het doel was. Kies voor enkel een bad of douche in plaats van beide apart.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Denk voordat je de badkamer inricht ook na over de dingen die hier opgeborgen moeten worden. Zeker wanneer de badkamer gebruikt gaat worden door een gezin van meerdere personen is veel opbergruimte nodig om alles op te kunnen bergen. Voldoende opbergruimte in een badkamer is net zo belangrijk als het sanitair.

Ventilatie is noodzakelijk

Een badkamer heeft ventilatie nodig. Verse lucht moet de badkamer in kunnen komen en de stoom, veroorzaakt door heet water, moet de kamer ook kunnen verlaten. Dit is een absolute noodzakelijkheid voor alle badkamers. Vochtige lucht die in een badkamer blijft hangen kan voor veel grotere problemen zorgen dan alleen wat condens op de spiegel. Het vocht zal uiteindelijk muren en plafonds aantasten.

Duidelijke communicatie tussen vakmensen

Wanneer je een badkamer wilt verbouwen dan is goede communicatie tussen de verschillende vakmannen die aan de verbouwing werken absoluut noodzakelijk. Om een design plan te coördineren en correct uit te voeren moeten mensen zonder problemen met elkaar kunnen samenwerken. Het werk van de vakmensen moet op elkaar afgestemd zijn. De loodgieter Gent kan hierbij een belangrijke rol spelen. Een loodgieter vervult namelijk een zeer belangrijke rol bij een verbouwing van de badkamer en is vanaf het begin bij het project betrokken. Hij of zij is daarom de aangewezen persoon om de verbouwing te leiden en ervoor te zorgen dat de verschillende vakmensen nauw met elkaar samenwerken.

Bron: http://loodgietersgent.be

Additional Info

  • afbeelding 1: badkamers gent

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin