Ideeën van de slotenmaker Spijkenisse om de beveiliging van je woning te verbeteren

4 september, 2016

Bij Leuk Woon Idee spreken we vaak met specialisten op een bepaald gebied over wonen. Zo hebben we laatst bijvoorbeeld met de slotenmaker Spijkenisse gesproken over ideeën om de beveiliging van een woning te verbeteren. Hieruit is een interessant gesprek ontstaan waarbij de slotenmaker met ons twee ideeën heeft gedeeld waarmee je de beveiliging van je woning kan verbeteren. Ook meldde de slotenmaker Spijkenisse dat de beveiliging van een woning uit drie verschillende onderdelen bestaat. Zo zijn er maatregelen die je kunt treffen om preventief inbraken te voorkomen, om actief inbraken te voorkomen en om indringers in een woning te ontdekken en hiermee de pakkans te vergroten.

Vaak kan een enkele beveiligingsmaatregel op twee verschillende onderdelen actief zijn. Zo zorgen goede sloten er bijvoorbeeld voor dat zowel preventief als actief inbraken voorkomen worden. Preventief doordat inbrekers die zien dat een huis beveiligd is met goede sloten deze vaak voorbijlopen en op zoek gaan naar een woning waar ze makkelijker binnen kunnen komen. Maar ook actief omdat wanneer de inbreker besluit om een inbraakpoging te doen een goed slot hem of haar langer buiten de deur kan houden.

Niet laten merken van huis te zijn

Een zeer bruikbaar idee van de slotenmaker Spijkenisse om de beveiliging van je woning te verbeteren is om niet te laten merken dat je van huis bent. Een woning waar niemand thuis is is natuurlijk een interessant doelwit voor inbrekers. Immers is hier de kans een stuk kleiner dat zij ontdekt of gepakt worden. Maatregelen die je kunt treffen om niet te laten merken dat er niemand thuis is zijn dingen als de gordijnen gesloten houden, een auto op de oprit laten staan of een lamp aanzetten. Post ook geen foto’s op social media van een avondje uit of een vakantie wanneer je nog niet terug thuis bent.

Beter beveiligen met de tuin

Waar veel mensen niet meteen aan denken is de mogelijkheid om je woning beter te beveiligen met de tuin. Je kan namelijk verschillende veranderingen in de tuin maken die de beveiliging van je woning significant verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen voor goede buitenverlichting zodat inbrekers niet makkelijk ongezien bij het huis kunnen komen. Een lamp met een bewegingssensor is uiterst effectief om inbraken te voorkomen doordat het aanspringen van de verlichting ook voor een schrikeffect zal zorgen. Een ander idee is om grind in je tuin aan te laten leggen. Hiermee zorg je namelijk dat mensen niet geruisloos de woning kunnen benaderen. Het grind zal een luid knarsend geluid maken wanneer iemand hier overheen loopt. Voor inbrekers met kwade bedoelingen is dit natuurlijk niet een ideale situatie en daarom besluiten zij vaak om toch maar verder te zoeken naar een ander doelwit om in te breken.

In samenwerking met: http://deslotenmakerspijkenisse.nl

Additional Info

  • afbeelding 1: hue inbraak

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin