Maak je tuin klaar voor de lente

26 maart, 2015

Je zou het niet zeggen (brrrr wat is het nog koud!) maar de lente komt er toch echt aan. Om toch in de startblokken te staan als het zonnetje straks doorbreekt, pakte ik de kussens van mijn tuinsetje uit de schuur. Het rook al wat muf en ja hoor, grote schimmelvlekken. Balen!

Meteen het internet opgedoken, op zoek naar nieuwe tuinkussens. Best lastig. Vooral omdat ik het leuk zou vinden als de buiten aankleding goed aansluit bij mijn binnenstijl. Wat dan helpt zijn ruime keuze en een diverse collectie. Tijdens het zoeken bedacht ik me hoe gek het eigenlijk is dat we binnen in huis allerlei accessoires hebben om er een sfeervol geheel van te maken, maar dat we dit niet doortrekken naar onze tuinsets.

Om het buiten net zo sfeervol en gezellig te maken als binnen, hierbij 3 tips die je klaar maken voor de lente die voor de deur staat:

  1. Zoals hierboven al gezegd, tuinkussens geven je tuinset een compleet andere look. Van kleurrijk tot klassiek. Maar denk ook eens aan een sierkussentje dat een geheel opvrolijkt.
  2. Vrijwel iedereen heeft ergens in huis wel een foto op canvas hangen. Maar wist je dat je ook genoeg mogelijkheden hebt om buiten een foto op te hangen? Een foto op canvas voor buiten is in de basis hetzelfde voor als binnen alleen dan met een waterbestendige coating en inkten die UV-bestendig zijn.
  3. Kaarsjes, dienbladen, vaasjes, bloemen; in huis kunnen we er geen genoeg van krijgen. Maar in de zomer blijven deze accessoires op de plek staan waar ze heel het jaar staan; binnen. Natuurlijk kan dit ook goed in de tuin waardoor gezelligheid gegarandeerd is.

Additional Info

  • afbeelding 1: Tuinkussens travel
  • afbeelding 2: Tuinkussens birds lime
  • afbeelding 3: Tuinkussens design Annabel grey

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin