Magnetische Kerst (kerstmuur in 5 simpele stappen)

9 december, 2014

De bladen en blogs staan weer vol met kerstinspiratie! Eindeloos veel ideeën voor een zo gezellig mogelijk huis en heel veel Do It Yourself (DIY). Want zelf maken is leuk, vaak voordelig en altijd origineel.

Ik heb thuis een magneet muur waarop ik het hele jaar door kan wisselen met foto's, kaarten, tekeningen, noem maar op. Elk jaargetijde of andere grote gebeurtenis een eigen look en feel. Het heeft me nauwelijks moeite gekost.

Men neme: een kwast (1), voeg daarbij een set supersterke magneten (2) en koop een pot magneetverf (3). Schilder een vlak op de wand met magneetverf. (Je kunt magneetverf weer overschilderen in elke gewenste kleur.) Breng een paar lagen aan voor een goed resultaat. Mijn favoriet, de foto van het jongetje met de kerstboom, vond ik op welke.nl en liet ik als poster afdrukken bij de Hema. De andere plaatjes vond ik op internet en heb ik uitgeprint (4).

Hang je favoriete plaatjes op met behulp van de uber magneten (ze zijn echt zo sterk dat ze een flinke poster op z'n plaats houden). Maak een mooie collage, netjes op een rij of kris-kras door elkaar, en tadaaa! Klaar is je kerstmuur (5)!

(Deze blog is ook te vinden op de kerstblogwedstrijd van showhome. Wil je mijn blog daar even 'LIKEN'?)

Additional Info

  • afbeelding 1: kerstspecial leukwoonidee 1
  • afbeelding 2: kerstspecial leukwoonidee 2
  • afbeelding 3: kerstspecial leukwoonidee 3

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin