Review: zelf een vuurtafel maken met de Burni Brann inbouwbrander

16 februari, 2019

Ik vind het heerlijk; op een prachtige zomeravond nestel ik mij met een boek en een glas wijn op de loungebank die onder de veranda in mijn tuin staat. In het buitenseizoen zijn die avonden dat je lang kunt buiten zitten slechts op één hand te tellen. ‘s Avonds wordt het behoorlijk vroeg alweer koud en kil en de herfst doet vaak al veel te vroeg zijn intrede. Om langer van het buitenseizoen te kunnen genieten hebben wij van onze loungetafel een vuurtafel gemaakt. Dit kan op een heel eenvoudige manier met de inbouwbrander Brann van het merk Burni. Dit merk is afkomstig van het Nederlandse bedrijf Adezz, een bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardige tuinproducten die een meerwaarde zullen zijn in elke tuin. Hoe wij de brander in onze tafel geplaatst hebben vertel ik je in dit artikel.

Maak van je tuintafel een vuurtafel

Een tafelhaard stond al heel lang hoog op ons verlanglijstje, bij de warmte van het vuur kun je langer buiten zitten en van je tuin genieten. Echter, bij onze loungeset hebben wij een prachtige tafel aangeschaft en waarvan we het jammer vinden om deze weg te doen en te vervangen voor een vuurtafel. Na een zoektocht op internet kwamen wij uit bij dé oplossing. Met een inbouwbrander kun je op een eenvoudige manier van je eigen tafel een vuurtafel maken. Het enige wat je hoeft te doen is een gat in je tafel te zagen en daar een brander in te plaatsen. We kozen voor een vierkante inbouwbrander Brann van het merk Burni. Bekijk hier de inbouwbrander Brann van Burni.

Wat wij nog meer bestelden

De Brann vuurtafel inbouwbrander werd standaard geleverd met lavastenen en een gasdrukregelaar. We bestelden er ook keramische houtblokken bij om van het vlammenspel nog meer op een houtgestookt vuurtje te laten lijken. En we bestelden er een passende glazen ombouw bij, hiermee creëer je nog meer sfeer en het is bovendien ook veiliger met kinderen en huisdieren.

Het moment suprême; het gat zagen voor de Brann inbouwbrander

Nadat we alles in huis hadden, kwam het spannendste moment. In onze tuintafel moest een gat gezaagd worden om daar de Brann inbouwbrander in te laten zakken. In de omschrijving staat de exacte maat van het gat dat je uit de tafel moest zagen. Na het goed afgetekend te hebben en het nog een aantal keer nagemeten te hebben (meten = weten) gingen we aan de slag met de zaag. Als het gat te groot zou worden dan zou de brander erdoorheen zakken, maar als het gat weer iets te klein zou zijn dan is wordt het moeilijk om er nog een paar millimeter af te zagen. Maar dankzij de duidelijke omschrijving ging het in één keer helemaal goed en was het een fluitje van een cent. De vierkante brander van Burni konden we zo in het gat laten zakken. Lees hier mee over hoe je een inbouwbrander moet inbouwen in jouw tuintafel.

Optimaal genieten van de warmte met de inbouw tafelhaard

We zetten de vuurtafel met inbouwbrander op de juiste plek onder de veranda bij onze loungeset. Het aansluiten op de gasfles ging heel makkelijk. De keramische houtblokken prikten we in de gasbrander en de glazen ombouw kun je zo om de brander op de vuurtafel plaatsen. Al met al was het ombouwen van onze tuintafel tot vuurtafel een eenvoudig te klaren klusje met de inbouwbrander Brann van Burni. Nu kunnen we lange avonden, of het nu zomer, herfst, winter of lente is, optimaal genieten van een goed boek en een glas wijn bij de warmte van het vuur.

Additional Info

  • afbeelding 1: inbouwbrander vuurtafel adezz burni brann
  • afbeelding 2: vuurtafel inbouwbrander burni brann bovenkant
  • afbeelding 3: vuurtafel inbouwbrander burni brann onderkant

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin