Slim en sfeervol licht

10 juli, 2017

Licht en lampen zijn bepalend voor je inrichting. Dat geldt voor binnen verlichting maar ook voor buiten. Ik ben de afgelopen maanden met beiden in aanraking gekomen en heb ervaren dat je niet zonder een goed lichtplan kan.

Slimme lampen

In de huiskamer wilde ik nu eindelijk eens toegeven aan de slimme lampen hype. Niet dat ik veel heil zie in een knalrood verlichte huiskamer of een knipper disco interieur. Maar ik geloof dat er ook een gulden middenweg is, spelen met subtiele kleuren waardoor je de sfeer in je huis kunt tunen.

Kijk je bij de aankoop van de smartlights naar de voor de hand liggende merken (zoals Philips) dan kom je snel terug van je experiment vanwege de torenhoge prijzen. Maar er goedkopere anternatieven te vinden zoals die van innr.

Buiten ook gezellig

In de tuin valt ook veel sfeer te winnen. Dan heb ik het niet over zo’n oogverblindende beweging sensor bouwspot waar je soms als een geschrokken hert in de koplampen voor staat, nee, er is meer. Met subtiele grondsports, naar beneden gerichte tuinlampen en bescheiden leds maak je ook in het donker van je tuin een fijne plek.

Ook hier valt een slim element toe te voegen: veel tuinlampen zijn uitgerust met een lichtsensor. Daarmee hoef je zelf niet meer de knop om te gooien als de zon onder gaat, het gaat vanzelf. Sfeer en gemak zonder er naar om te hoeven kijken … maar wel om ernaar te kijken.

Additional Info

  • afbeelding 1: lamp3
  • afbeelding 2: lamp1
  • afbeelding 3: lamp2

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin