Stoer industrieel en mysterieus Oosters

23 december, 2014

Verlichting is niet alleen functioneel, het is ook een van de belangrijkste sfeermakers in huis. Iedere ruimte heeft licht nodig en de stijl verlichting die je kiest drukt echt een stempel op de ruimte. Al jaren heel populair zijn industriële lampen.

Bij Lichtxpert heb ik een geweldige collectie industriële lampen gevonden, met heel veel echte eyecatchers. Wat ik zo mooi vind aan dit soort lampen is het robuuste uiterlijk. Het materiaal, vaak staal, aluminium of zink en de grofheid. Als ik er eentje aanschaf dan ga ik voor een variant met zo'n metalen raster aan de onderkant. Misschien een raar criterium om een lamp op uit te kiezen, maar ik vind dat zo mooi.

Naast industriële hebben ze er ook prachtige Oosterse lampen. Wat mij betreft iestje minder functioneel, maar des te sfeervoller. Een Oosterse lamp vind ik een soort sieraad. Ze geven niet altijd evenveel licht om bijvoorbeeld een boek bij te lezen, maar geven vaak de mooiste 'tekeningen' op de muur door de bewerkte kap. Ik kan wel een plekje vinden voor beide stijlen.

Additional Info

  • afbeelding 1: fabriekslamp Jannes rood.png
  • afbeelding 2: HL4366 Industry.png
  • afbeelding 3: Marokkaanse hanglamp 1
  • afbeelding 4: Oosterse tafellamp

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin