Tips voor een creatieve mini moestuin

13 augustus, 2014

Wil je graag je eigen fruit, groente en kruiden kweken, maar mis je net die ruimte voor een moestuin? Met een beetje creativiteit en wat handigheid ga je gewoon aan de slag met een mini moestuin. Het begint allemaal met een tuintafel of oud bureau. Plaats deze in je tuin of op je balkon en begin daarop een mini moestuin in potten, bakken en kisten.

Beste plek voor mini moestuin

Het beste plaats je je mini moestuin op een beschutte, lichte en zonnige ruimte in je tuin. Hierop plaats je diverse soorten potten, glaswerk en keramiek. Maar ook houten wijnkisten en zinken bakken doen het goed. Varieer alles met elkaar. Dat ziet er ook nog eens hartstikke leuk en stijlvol uit! Het succes van een goede mini moestuin is toch wel voldoende zonlicht, goede kwaliteit potgrond en genoeg water. Voeg regelmatig speciale plantenvoeding aan het water toe.Plantjes in potten en bakken hebben namelijk meer voeding nodig dan planten die in de grond staan. Let er op dat de mini moestuin niet de hele dag pal in de zon staat. Plaats eventueel een verplaatsbare parasol boven je moestuin tafel.

Houten kistjes en glazen potten

De houten kistjes bekleed je met een dik plastic dat je vastzet met een niettang of met wat spijkertjes. Maak wel wat gaten aan de onderkant. Hierdoor kan het water weglopen. Zaaiingen doen het goed in glazen potten met water. Het ziet er mooi uit en je kan precies de ontwikkeling van de wortels volgen. Planten in terracotta potten hebben onderin wat scherven of korrels nodig voor een goede afwatering. Wil je zelf een mini moestuin beginnen? Kom eens langs bij Fonteyn in Uddel. Hier kun je ook terecht voor handige kleine tuinkassen waarin je moestuin het hele jaar door beschermd blijft.

Additional Info

  • afbeelding 1: fonteyn mini moestuin potten.png
  • afbeelding 2: fonteyn mini moestuin zakken.png

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin