Twisted garden: de verrassende, moderne tuin

30 augustus, 2014

In de Twisted Garden krijgt nostalgie geen kans. Hedendaags moet het zijn. De tuin trend is dan ook vernieuwend, modern én verrassend. De tuintrend Twisted Garden staat voor nieuwe vormen en vlakverdeling.

De tuin op de foto’s is een voorbeeld van de Twisted Garden. Strakke vormgeving en hoogteverschillen, met grote vlakken, spelen er grote rol. Ook de keuze voor de borders zijn opvallend. De beplanting bestrijkt hele vlakken die zich op een bijzondere manier tot elkaar verhouden.

De Twisted Garden in het kort

Vormen

In de Twisted Garden lijken de vormen uit hun verband. Ze zijn gebogen en gevouwen, ritmisch en sterk, zes- en achtkantig.

Materialen

De materialen die worden gebruikt zijn glad en constructief. Denk bijvoorbeeld aan metaal, kunststof, natuursteen en glad hout.

Kleuren

In de Twisted Garden heeft wit de hoofdrol, met bijrollen voor neutrale kleuren als grijs en bruin. Echt opvallende kleuren worden niet echt gebruikt.

Tuinmeubelen

Wil je toch een vrolijk een accent in de tuin? Met gekleurde tuinmeubelen fleur je de boel op!

Planten

Planten zijn ook in een moderne tuin niet weg te denken. We raden je aan om planten met een compact blad te kiezen. Deze planten groeien in een mooie, strakke vorm. Voorbeelden zijn de Ilex en de Asarum. Ook grassoorten en hangplaten passen uitstekend in de tuin. Denk aan Pennestum, pluim-Hydrangea, hosta en phloxen.

Additional Info

  • afbeelding 1: fonteyn twisted garden front.png
  • afbeelding 2: fonteyn twisted garden side.png
  • afbeelding 3: fonteyn twisted garden vijver.png

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin