Zo geef je de slaapkamer een simpele make-over

7 juli, 2017

Om je slaapkamer een nieuwe look te geven hoef je helemaal niet in dure meubels te investeren of dagenlang te klussen; met een paar kleine ingrepen ziet je slaapkamer er heel anders uit!

De kapstok

De slaapkamervloer is aan het einde van de werkweek meestal verborgen onder een lading kleding. Tenzij je de discipline hebt om elke avond je kleren netjes op te vouwen en in de kast te leggen! Hang je kleding voortaan elke avond aan een haakje en ruim de kapstok eens per week weer lekker leeg. Bovendien bestaan er tegenwoordig fantastisch leuke kapstokken met rennende paarden van metaal, een vintage vliegtuig of gemaakt van kleurrijk sloophout.

Het nachtkastje

Een eenvoudige manier om je slaapkamer van een nieuwe stijl te voorzien; vervang het nachtkastje. In plaats van een basic ontwerp kies je nu bijvoorbeeld voor een opvallend retro exemplaar met drie kleuren blauw; of ga voor een industrieel nachtkastje van metaal en hout.

De muur

Voor een grote verandering zonder grote kosten geef je simpelweg één slaapkamermuur een nieuw uiterlijk. Verf de wand okergeel; je zult zien dat je houten meubels ineens een warmere tint lijken te hebben. Of kies voor een vrolijk behang dat je retro nachtkastje veel beter doet uitkomen!

Kussens

Zo simpel kan het zijn; kleed je bed aan met een stel sierkussens en je slaapkamer is meteen een stuk gezelliger. Bovendien is het de ideale manier om een woonstijl te benadrukken. Er bestaan immers kussens met een Aziatische print, en in retro zwart-wit, en gehaakt voor een landelijke uitstraling.

Verlichting

Lampen zijn als de kers op de taart in je interieur. Vervang de plafondlamp eens door een opvallende kroonluchter met een zwarte kap eromheen. Of installeer een rij spotjes met dimmers boven de bedrand. Zorg vooral ook voor een nachtlampje met zachte verlichting, zodat je lichaam zich tijdens het lezen in bed alvast klaar maakt voor de nacht!

Kledingrek

Als je behoefte hebt aan meer ruimte in je slaapkamer, kun je natuurlijk gewoon die immense kledingkast eruit doen. Met een (vintage) kledingrek lijkt je slaapkamer veel groter! Bovendien zorgt het voor een gezellige sfeer en kun je extra genieten van je mooiste outfits. Opgeruimd staat netjes Last but not least: opbergmanden. Dé manier om je slaapkamer netjes opgeruimd te houden en – als je even je best doet om leuke manden te vinden- een gezellig sfeeraccent.

Additional Info

  • afbeelding 1: retro_kapstok_kare_design_double_decker_03
  • afbeelding 2: retro_nachtkastje_lavis_mavas_3l_2 800x800
  • afbeelding 3: kare_design_mocca_set_van_opbergkoffers_01

Lidwien

  • Leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Lidwien en schrijf voor leukwoonidee. Ik hoop dat je hier inspiratie vindt, ideeën op doet of er gewoon blij van wordt.

Volg me op

volg me op bloglovin