Inspiratie voor woongenot, vrije tijd en meer...

Je woning beschermen tegen inbrekers

Het meemaken van een inbraak kan soms heel erg ingrijpend zijn. Je raakt waarschijnlijk je inboedel kwijt en de kans is groot dat je je niet meer veilig voelt in de woning. Toch zijn er duizenden Nederlanders waarbij er ieder jaar ingebroken wordt. Inbrekers slaan steeds vaker hun slag en dit komt doordat we steeds vaker op vakantie gaan. Dit is ook het ideale moment voor een inbreker om toe te slaan en dit doen ze graag. Inbrekers worden steeds slimmer en vinden steeds nieuwere methodes, waarmee ze binnen je woning kunnen komen. Toch zijn er wel dingen die je kunt doen en dat is het verbeteren van de inbraakbeveiliging en dit kan op verschillende manieren. Wil jij weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? In dit artikel vertellen we er alles over, zodat je er meer over te weten komt.

Een goed alarmsysteem

Een van de beste manieren om de inbraakbeveiliging te verbeteren is het nemen van kwalitatieve sloten. Met de juiste sloten maak je het een inbreker heel erg lastig en dit komt vooral doordat een inbreker vaak snel een slot wilt forceren. Met verouderde sloten is dit vaak binnen een paar seconden, maar bij een slot met kwaliteit duurt dit een paar minuten. Toch kan een inbreker ook met een goed slot binnenkomen en is het van belang om ook een goed alarmsysteem te hebben. Inbrekers schrikken vaak van het geluid van een alarm en rennen hierdoor de woning uit. In sommige gevallen kun je ook een stil alarm aanschaffen en hiermee kan de politie de inbrekers op heterdaad betrappen. Dit betekent wel dat je een kwalitatief alarmsysteem nodig hebt en de credex alarm systems zijn hiervoor perfect. Ze hebben namelijk veel handige functionaliteiten en kunnen gekoppeld worden aan een professionele meldkamer.

Camera’s

Naast het hebben van een goed alarmsysteem, zijn er nog andere manieren om de inbraakbeveiliging van je woning te verbeteren. Het aanschaffen van goede camera’s is hiervoor ook erg belangrijk en verbetert je inbraakbeveiliging enorm. Inbrekers houden namelijk niet van camera’s en ze kunnen effectief ingezet worden. De beelden die door de camera’s gemaakt worden kunnen dienen als bewijs in een rechtszaak. Daarnaast kunnen de beelden ook gebruikt worden in het onderzoek van de politie, zodat de inbrekers opgepakt kunnen worden. De camera’s kunnen gekoppeld worden aan een applicatie op je telefoon, zodat je altijd de live beelden kunt bekijken van de camera.