Inspiratie voor woongenot, vrije tijd en meer...

Brengt een auto altijd hoge kosten met zich mee?

Een auto brengt al snel hoge kosten met zich mee. Mensen die wat minder geld te besteden hebben, zien daarom al snel af van een auto. Toch hoeft een auto niet altijd veel geld te kosten en zijn er manieren hoe je het een stuk voordeliger kunt maken. 

Een occasion leasen

Als je voor relatief weinig geld een auto wilt kunnen rijden, dan kun je ervoor kiezen om een tweedehands auto te leasen. Wel dien je vooraf na te denken over het soort contract. Zo kun je kiezen voor operational lease, maar ook voor een financial lease contract. Bij operational lease betaal je maandelijks geld om in de auto te rijden. De auto is na het leasecontract niet van jou. Bij een financial leasecontract betaal je de auto gedurende de tijd af. Wel dien je in veel gevallen vooraf geld te betalen en aan het einde van het contract een slottermijn. Bij de meeste bedrijven die een financial lease contract aanbieden heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hoog het slottermijn wordt. Denk goed na over welk bedrag je hieraan koppelt en voorkom dat je een slottermijn vaststelt dat je niet kunt betalen.

Een auto lenen kan erg voordelig zijn

Naast dat je ervoor kunt kiezen om een duur leasecontract af te sluiten, kun je er ook voor kiezen om een auto te lenen wanneer je die nodig hebt. Hierbij gaat het niet om het lenen van vrienden, maar eerder het kortdurig huren van een auto. Een auto huren in de buurt is tegenwoordig erg eenvoudig en al voor weinig geld mogelijk. Hetgeen wat je daar voor nodig hebt is een auto abonnement en een rijbewijs. Bij het kiezen van het abonnement is het belangrijk dat je een realistische schatting maakt van hoe vaak je in de auto gaat rijden. Als je van plan bent om erg vaak gebruik te maken van een leenauto, kun je het beste kiezen voor een abonnement waarbij je maandelijks een iets hogere premie betaalt. De kosten per autorit zijn in dat geval namelijk stukken lager. 

Een auto kopen

Een andere optie die tegenwoordig een stuk minder populair is, is het kopen van een auto. Je kunt er hierbij voor kiezen om een nieuwe auto bij de dealer te kopen, maar ook voor een tweedehands model via bijvoorbeeld Marktplaats. Waar je het beste voor kunt kiezen hangt sterk af van je liefde voor auto’s en je beschikbare budget.