Inspiratie voor woongenot, vrije tijd en meer...

Heftruck aanschaffen

Heftrucks kunnen erg handig zijn en worden veel ingezet in de transportsector. Door de vele ontwikkelen de laatste jaren zijn de heftrucks een stuk diverser geworden. Ze worden ook steeds meer aangepast aan het doel waarvoor ze gebruikt worden. Zo kunnen ze zo efficiënt mogelijk opereren in de toekomst. In de toekomst kunnen er ook ontwikkelen komen dat heftrucks automatisch gaan worden. Dan hoeven er geen bestuurder met rijbewijzen voor de heftrucks worden ingehuurd of aangenomen. Dit kan een hoop geld schelen. Maar het duurt nog wel even totdat dit allemaal tot stand komt. Zoals hiervoor al werd geschreven worden heftrucks voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo zijn er ook verschillende heftrucks tot stand gekomen.

Verschillende soorten heftrucks 

De omgeving waarin u een heftruck wilt gebruiken bepaalt vaak welk type heftruck u nodig heeft. Eén van deze soort heftrucks zijn de meeneemheftrucks. Dit zijn compacte heftrucks die achterop een oplegger bevestigd kunnen worden. Zo kan de heftruck eenvoudig naar de locatie vervoerd worden en hier ter plaatse worden losgekoppeld. Om vervolgens de goederen te gaan lossen. De meeneemheftruck heeft een laadvermogen van ongeveer 2 ton. Een ander type heftruck is de vorkheftruck. Deze kunnen zowel voor binnen als voor buiten gebruikt worden. Het verschil zit het in de grootte van de wielen en de aandrijving. Verder worden de voorheftrucks binnen aangedreven door een accu en diegene voor buiten hebben meestal een dieselmotor. Verder zijn er ook zijlader heftrucks, het laden en lossen van de lading gebeurt hier langs de zijkant. Dit is afwijkend van de normale heftrucks. De wielen van deze heftruck zitten op de uiterste hoeken en is hierdoor een stuk stabieler en kan ladingen tot 15 ton verplaatsen. Normale heftrucks rijden net zoals auto’s voor een achteruit en kunnen met behulp van een stuur bochten maken. Maar de vierwegheftruck kan zowel voorwaarts, achterwaarts en zijwaarts rijden. Hierdoor kan deze heftrucks zich erg goed manoeuvreren. Zo kan er een hoop ruimte worden bespaard in het magazijn en wordt de kans op een botsing met stellingen erg klein. Voor magazijnen met smalle paden is er ook een type smalle gang heftrucks. Voor ruig terrein hebben ze banden met een grof profiel voor extra tractie. Aan de voorkant hebben ze vaak dubbele wielen om de stabiliteit tijdens het heffen van de lading te verbeteren. 

Aanschaffen heftruck bij trucks.nl

Een heftruck kopen kan bij trucks.nl, ze verkopen hier nagenoeg alle hiervoor genoemde heftrucks. Bekende merken op het gebied van heftrucks zijn Nissan, Linde, Toyota en Caterpillar. Bij trucks.nl komen er dagelijks advertenties online van te koop gestelde heftrucks. De meeste heftrucks die hier worden aangeboden zijn tweedehands, maar er worden ook nieuwe aangeboden.