Inspiratie voor woongenot, vrije tijd en meer...

Je dak bedekken 

Ieder dak moet goed bedekt worden met dakbedekking leer anders ontstaan er lekkages en dat wil je natuurlijk niet hebben. Het is daarom belangrijk dat je dak goed bedekt is daardoor ook waterdicht is. Dakdekken kan je prima zelf doen maar je kan het ook uitbesteden aan een professionele dakdekker. Hier vind je meer informatie over het bedekken van je eigen dak en het uitbesteden. 

 

Zelf je dak bedekken

Je eigen dak bedekken is zeker niet moeilijk maar het moet natuurlijk wel goed gebeuren om lekkages te voorkomen. Als het de eerste keer word dan kan het best spannend zijn omdat je nog niet weet hoe het precies moet en wat voor spullen je daarvoor nodig hebt. Als je voor EPDM dakbedekking kiest, dan heb je naast EPDM lijm ook dakdekking leer nodig. Dakbedekking leer zit namelijk op een rol en dat kan je makkelijk uitrollen op je dak. Het leer blijft helaas niet zomaar zitten en daarom moet je het bevestigen met speciale dakbedekkings lijm. Dit noemen we ook wel EPDM lijm. Als je het leer gelijmd hebt, dan is het de bedoeling dat je met een gasbrander ervoor zorgt dat het lijm en het leer goed aan elkaar hecht. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt wanneer je te werk gaat met een gasbrander omdat je snel je handen kan verbranden. 

 

Dakdekken uitbesteden

Als je geen tijd hebt of zelf het dak niet op durft te gaan, dan kan je het beste ervoor kiezen om een dakdekker in te schakelen. Een dakdekker doet namelijk niks anders dan het bedekken van een dak zodat deze geheel waterdicht is. Dakdekken kan ook best gevaarlijk zijn als je niet weet hoe je het moet doen en daarom is het verstandig om eigenlijk altijd een dakdekker in te schakelen. Een voordeel van het inhuren van een dakdekker, is dat een dakdekker altijd de materialen zoals daktrim EPDM bij zich heeft en jij zelf geen gereedschap of materialen hoeft te kopen. Ook weet je zeker dat je dak goed bedekt word en dat de klus ook snel geklaard is. Het is niet moeilijk om een goede dakdekker te vinden want er zijn er veel. Je kan het beste via het internet een dakdekker opzoeken die bij jou in de buurt gevestigd zit. Het is namelijk heel handig als er een bij jou in de buurt zit voor eventuele reparaties en onderhoud. Je dakbedekking moet namelijk eens per paar goed onderhouden worden.