Inspiratie voor woongenot, vrije tijd en meer...

Musthaves voor in de badkamer

Iedere badkamer is voorzien van de basisdingen. Denk bijvoorbeeld aan de wasbak, het toilet en natuurlijk de douche! Maar er zijn nog meer dingen die je in de badkamer moet hebben om het er naar je zin te hebben. Het is immers niet alleen de ruimte waar we onszelf schoonmaken, het is ook de ruimte waar we tot rust komen. In deze blog vertel ik je meer. Lees je mee?

Warm en schoon

Want allereerst is het belangrijk dat in een ruimte waar we ons zo kwetsbaar opstellen, helemaal bloot, we ons prettig voelen. Dit gevoel behaal je door onder andere te zorgen voor een schone omgeving. Wanneer je je badkamer een opfrisser wilt geven qua uiterlijk, kun je alvast beginnen met poetsen. Grote kans dat je daarmee de boel weer laat stralen en dat geeft automatisch een schoon gevoel. Maar daarnaast is het ook fijn als een badkamer warm is. Gaan jullie de badkamer renoveren? Overweeg dan eens om een radiator badkamer te plaatsen. Ook handig om je handdoeken overheen te hangen!

Een plek voor de spullen

Want een plek voor de spullen in de badkamer vinden, kan best nog wel eens lastig zijn. Soms is de badkamer namelijk niet zo groot en waar laat je alles dan? Gelukkig zijn hier heel veel oplossingen voor. Van wandplankjes tot kastjes die onder de wasbak passen. Kijk wat er voor jouw badkamer mogelijk is en hoeveel spullen je precies kwijt moet.

Maak het gezellig en persoonlijk

Om je ook prettig te voelen in de badkamer, dient het een gezellige ruimte te zijn. Als je alleen maar sanitair en tegels hebt, nodig dat niet echt uit. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat je badkamer gezellig wordt door het één en ander aan decoratie toe te voegen. Denk aan een kunstplant badkamer. Soms kan het zo simpel zijn. Kleine dingen maken immers een groot verschil.

Overige tips

Verder kun je bij een renovatie eraan denken om bepaalde creatieve technologische uitvindingen toe te passen in de badkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verwarmde spiegel. Doordat de spiegel verwarmd is, beslaat deze niet. Een klein handigheidje dat een groot verschil kan maken in je dagelijkse routine! Daarnaast kan het fijn zijn om de kleuren in de badkamer op elkaar af te stemmen zodat het een rustgevend geheel vormt. Om maar even iets te noemen. Met deze tips tover jij jouw badkamer in een mum van tijd om tot een rustig oord.