Inspiratie voor woongenot, vrije tijd en meer...

Gefineerd MDF is ideaal voor in een interieur

Wanneer je interieurbouwer bent, dan weet je waarschijnlijk alles over plaatmateriaal interieurbouw. Je kunt met dit plaatmateriaal, bijvoorbeeld gefineerd MDF, de meest mooie projecten tot een goed einde brengen. Je kunt er meubels mee maken, maar gefineerd MDF is ook erg geschikt voor andere doeleinden. Denk dan bijvoorbeeld aan het maken van acoustische panelen. Acoustische panelen worden vooral gebruikt in kantoorruimtes en vergaderzalen. Maar ook in muziekstudio's en zelfs in gehorige woningen kan gefineerd MDF gebruikt worden om acoustische panelen te maken.

Gefineerd MDF is MDF met een mooi laagje

MDF is een bijzonder product. Het wordt gemaakt van restmateriaal dat wordt omgezet tot vezels. Deze vezels worden met een kunsthars aan elkaar geplakt en geperst tot een mooie, gladde plaat. En deze plaat kan op veel manieren worden verwerkt. Je kunt een MDF plaat gemakkelijk zagen en schroeven, je kunt deze afwerken met verf of met behang. Maar je kunt ook kiezen voor gefineerd MDF. Gefineerd MDF is al mooi afgewerkt, daar hoef je verder niets meer aan te doen. Met gefineerd MDF kun je van alles doen. Maak er bijvoorbeeld een mooie kast mee of kies ervoor om je keukenfrontjes te vervangen door dit materiaal. Het blijft MDF en is dus gemakkelijk te verwerken.

Wat zijn acoustische panelen eigenlijk?

Acoustische panelen zijn panelen waar een flink aantal latjes op zijn gemonteerd. Deze latjes zorgen voor de breking van het geluid en dat zorgt er weer voor dat er geen galm meer klinkt in een holle ruimte. Acoustische panelen worden daarom vooral toegepast in vergaderruimtes. Zo zorgen deze panelen, gemaakt van gefineerd MDF, ervoor dat vergaderingen door alle aanwezigen goed gehoord kunnen worden. Het geeft ook een veel rustiger geluid. Hoe groot een acoustisch paneel moet zijn om effect te hebben is afhankelijk van de hoogte en het oppervlakte van de ruimte. Wil je, behalve een acoustisch paneel, nog meer maatregelen nemen? Kies dan voor tapijttegels op de grond. Ook dit maakt een groot verschil.

Maak je eigen meubels, naar eigen ontwerp

Zelf meubels maken is eigenlijk wel heel leuk. Natuurlijk moet je eerst een tekening maken van wat je wilt maken. Deze tekening moet zo nauwkeurig mogelijk zijn. Je hebt deze tekening nodig om de juiste hoeveelheid materialen te bestellen. Of het nu gaat om plaatmateriaal of balken, je bestelt alles gewoon online. Heb je ook aan bevestigingsmateriaal gedacht? En is je gereedschap nog in orde? Dan kun je gaan beginnen met het maken van je eigen meubels.